Ariane Soft PPL2 Pocket Programming DataMite

Go Back   ArianeSoft Forums > Search Forums

Showing results 1 to 17 of 17
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: argnob
Forum: Support 08-24-2009, 11:36 PM
Replies: 1
Views: 1,954
Posted By argnob
1) Menus, 2) Connecting to mobile device, 3) CleverUpdate, 4) Orion 5) Database size

1) Following on from my comments in another thread that a Desktop Form project run on a mobile device has "&" before the "File" menu entry and two squares and a "t" in place of "Exit" in the "File,...
Forum: Support 08-23-2009, 11:28 PM
Replies: 8
Views: 3,056
Posted By argnob
Similar problem with menus on WM5.0

I have a similar problem with menus when an unaltered Desktop Form project is run on Windows Mobile.

The File menu, as displayed on the device, is preceded by an & and the Exit menu entry consists...
Forum: Tutorials 08-15-2009, 09:10 PM
Replies: 25
Views: 9,206
Posted By argnob
Hello world - success

Just to report back that my lack of faith was misplaced.

Redownloaded. Went through full installation process, including accepting license agreements. Button bar in PIDE 2 is now different, e.g....
Forum: Tutorials 08-15-2009, 08:40 PM
Replies: 25
Views: 9,206
Posted By argnob
Not convinced that I've played around with code

in the Exit1 object - though am doing a further re-download and reinstall.

Please can you confirm whether a new Desktop Form project with nothing yet done to it should be runnable without errors? ...
Forum: Tutorials 08-15-2009, 12:40 PM
Replies: 25
Views: 9,206
Posted By argnob
Thanks but dragging the button didn't eliminate the 2 errors

The two errors are the same as are present if a new desktop project is run without adding anything:

File DefaultForm1
Messages:
Class "PDEFAULTFORM.EXIT1_ONCLICK" not found at...
Forum: Tutorials 08-15-2009, 11:44 AM
Replies: 25
Views: 9,206
Posted By argnob
Correction - With the OnClick line (underneath Button 1) selected ...

Immediately spotted an error in my description of the line highlighted at time Control + space is hit. Nevertheless, so far as I can see, what I've done is follow the instructions but presumably I...
Forum: Tutorials 08-15-2009, 11:12 AM
Replies: 25
Views: 9,206
Posted By argnob
ShowMessage

I also tried to follow the instructions but presumably didn't get something right, as I get 257 warnings and 2 errors!

With the Button1 line selected, Control + space did bring up for me a box...
Forum: General 08-15-2009, 10:02 AM
Replies: 4
Views: 3,591
Posted By argnob
Malformed link to CleverUpdateSetup

I couldn't update using the immediately previous version of CleverUpdate and was initially frustrated at the link given for the latest version not working.

Simple solution though. Link as given...
Forum: Support 07-29-2009, 10:54 PM
Replies: 14
Views: 4,621
Posted By argnob
Changing port to 1005 solved unable to connect problem

Thank you.

Now able to run extremely simple programs of my own, confirming that the installation is functional. Also able to run some of the old PPL 1.xx demos from the Demos folder under My...
Forum: Support 07-29-2009, 12:46 AM
Replies: 14
Views: 4,621
Posted By argnob
Template, paths, attempts to get something to run

Thanks for the clarification. This shows just how little I understand at the moment.

As freshly installed with no prefs.xml file present, I think I recall (though may be proven wrong) that PPL 2...
Forum: General 07-27-2009, 10:48 PM
Replies: 5
Views: 3,122
Posted By argnob
Automatic code completion

I'm not sure whether I can make a useful contribution or not, depending on whether you have a problem with your set-up that I don't.

Although I have problems running code, code completion seems to...
Forum: Support 07-27-2009, 05:23 PM
Replies: 14
Views: 4,621
Posted By argnob
Finally got PPL 2 to run a project

Not the ideal solution but copied the contents of the PPL2 Runtime folder from where it is installed (under My Documents) to where PPL2 (as freshly installed) looks for PPL.exe (when running a...
Forum: Support 07-27-2009, 04:11 PM
Replies: 14
Views: 4,621
Posted By argnob
OK. I deleted the prefs.xml file in the My...

OK. I deleted the prefs.xml file in the My Documents\PPL2 folder. I closed down PPL 2 and restarted it. On trying to run a project, PPL 2 still tried to execute PPL.exe from the PPL2 directory -...
Forum: Support 07-27-2009, 09:41 AM
Replies: 14
Views: 4,621
Posted By argnob
Mistaken identity

Sorry, not THE A. Graham.
Forum: Support 07-26-2009, 10:21 PM
Replies: 14
Views: 4,621
Posted By argnob
Setting path to executable

Further to my earlier reply, I see I was wrong to say that I don't have a C:\PPL folder but that's probably irrelevant. The folder that contains the executable ppl.exe is, on my system, C:\Documents...
Forum: Support 07-26-2009, 09:14 PM
Replies: 14
Views: 4,621
Posted By argnob
PPL 2 problems - no execution window, path to runtime

Thanks for the info in your response.

You raised how big my screen is. Its 1680x1050 resolution. However, I now realise the empty PIDE Helper window in the middle of the screen, usually hidden...
Forum: Support 07-25-2009, 09:57 PM
Replies: 14
Views: 4,621
Posted By argnob
PPL 2 - problems, including where's the output window?

I'm finding the learning curve steep, trying to get to grips with PPL 2 and, at the moment, am unsure if I'm wasting time trying because, perhaps, a lot doesn't work properly yet.

I haven't worked...
Showing results 1 to 17 of 17

 
Forum Jump

All times are GMT. The time now is 04:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright (c) ArianeSoft Inc.
Copyright © 2009 www.ppl-lang.com - All rights reserved
Web Design by BR Web Consulting Ltd